Planera en cykelsemester

Att cykkla på semestern eller ha en ren cykelsemester är inte fel. Det går att åka runt med bil och ha med cyklarna, eller så trampar du iväg direkt från hemmet. Om du inte har en cykel, kika in på en cykelbutik Stockholm och köp en. De allra flesta cyklar fungerar att ha på en cykelsemester. 

Planera resvägen

Det är alltid bra att planera var och hur det ska cyklas. De flesta orkar att cykla kring 10-15 km/h inklusive kortare pauser. Med packning och semestertempo kommer man mycket sällan upp i högre medelhastighet än drygt 20 km/h under effektiv cykeltid. Man ska ju njuta när man har semester, eller hur? Om du är ovan, så räkna med att cykla max 5 mil om dagen. Planera in dagar att vila på med. 

Se till så att du inte ger dig iväg på cykelsemester på en sprillans ny cykel. Det är bra att ha cyklat ett antal mil på den cykel man ska använda under resan. Kroppen måste ha fått tid till att vänja sig vid den sittställning och rörelser som cyklingen kräver. 

Ha med packning

För att få med all packning på cyklarna är det smart att satsa på att köpa cykelväskor. Det finns framväskor och bakväskor och styrstångsväskor. Det finns även cykelkärror, men det kan bli tungt och jobbigt. Undvik även att ha på dig ryggsäck när du cyklar. Se även till att du packar med rätt sorts kläder, för alla väder. 

2 Sep 2020