Var köper man en bra cykel?

Behöver du en bra cykel för att ta dig till och från jobbet? Eller söker du efter en cykel för att börja träna lite smått? Kanske är det miljöskäl eller hälsoskäl som gör att du letar efter en cykel, eller så gillar du helt enkelt bara att cykla? Vi har frågat några tävlingscyklister vad det är man ska kolla på när man letar efter en ny cykel och här är deras tips:

  • Rätt storlek på ram och hjul är jätteviktigt. Många väljer en cykel utifrån färg och utseende men sitter sedan så obekvämt att cykeln blir stående. 
  • Be att få provcykla och nöj dig inte med en tur på 5 minuter. Ta en rejäl cykeltur innan du bestämmer dig, och prova gärna flera cyklar samma dag. 
  • Välj traditionellt styre om du inte ska tävla! Du behöver inte vara aerodynamisk när du kör barnen till dagis. 

Välj cykelhandlare med omsorg

Många som tävlar, eller tränar som elitcyklister, har en rätt nära relation med cykelhandlare och det är inte helt sällsynt att man blir den trogen som vore det ens fru eller livspartner. För dig som söker efter en mer "normal" cykel så är tipset: Köp cykel hos Crescent. Du slipper krångel med mellanhänder och du får alltid en kvalitetscykel till bra pris. Dessutom är det väldigt enkelt att hitta exakt den typ av cykel du behöver och vill du ha hjälp att prova ut en cykel så kan du genom dem komma i kontakt med deras återförsäljare som kan hjälpa till med en provtur innan du beställer. 

9 Sep 2020