Satsa på en cykel med el?

Cykling, det kan man göra även om man inte tävlar eller kör proffscykling. Det är ett ganska bra sätt att ta sig fram på, till och från jobbet, på semestern och så vidare. Har ni förresten sett det att det finns en nyare typ av cykel som drivs med el? En elcykel är som en vanlig cykel, men med skillnaden att det finns en liten motor på den. Det gör att om man är trött, eller det går uppför mycket, kan koppla in denna motor och låta den göra jobbet! Motorn drivs dessutom av el, så det är miljövänligt med, ingen bensin här inte!

Vad är egentligen en elcykel?

Ja kort förklarat är ju en elcykel, en cykel med el, via en motor. Denna motor drivs av ett batteri. Det går alltså att koppla på eller koppla in denna motor när det kommer en uppförsbacke eller om det skulle vara en hård motvind.Dock måste du ändå trampa lite, men det mesta gör motorn, så att det blir lätt att ta sig uppför eller framåt i motvinden. Motorn drivs av ett batteri och denna kan du ladda upp själv hemma, och laddningen räcker ganska många mil, mellan 5-7, beroende så klart hur många uppförsbackar eller hur mycket motvind det är!

Sedan funkar ju denna elcykeln på samma vis som en vanlig cykel, att du kan trampa på som vanligt, utan motorn. Det är ju bra om du inte vill låta motorn göra jobbet eller om batteriet tar slut!

 

 

 

18 Feb 2018