Sugen på en cykel med motor?

Köra motorcykel

Många av oss cykelfantaster gillar det mesta som går på två hjul och både jag och några av mina vänner kör också motorcykel. Kanske är du också sugen på att susa fram över asfalten med lite extra hästkrafter under sadeln? Här berättar jag lite mer om hur det går till att skaffa MC-kort. 

Obligatoriska utbildningar

Alla som vill ta MC-kort måste gå en teorikurs. Man måste också utföra risk 1 och risk 2 för MC. När det gäller övningskörning så kan man göra det med en handledare helt privat och ni har 5 år på er innan ni måste skaffa nytt lämplighetsintyg och gå en ny handledarutbildning, så stressa inte. Det är dock alltid lämpligt att köra även på en trafikskola då de kan lära ut saker en handledare inte kan. 

Välja hoj

Det roligaste med att köra motorcykel är att man får en sån frihetskänsla, och mycket av den känslan kommer av att man valt rätt MC att köra. Personligen föredrar jag en lite tyngre modell som har ett mer klassiskt utseende som HD eller Yamaha Virago till exempel, andra gillar när det är mer fart och väljer då en racinginspirerad motorcykel som till exempel Kawasaki Ninja eller Honda Fireblade. Mitt tips är att du besöker flera olika mc-försäljare och provkör några olika innan du bestämmer dig. Det är ju trist om du köper en ny hoj, som du sedan inte riktigt trivs med eller hur? 

3 Jul 2019